Hyvinkään Kokoomus ry

Kokemukseni valinnanvapauskokeilusta21.1.2018 16:49

Lauantain 13.1.2018 Aamupostissa oli kirjoitus lukijalta nimimerkillä ”Ei kovin rikas Suoma Ilona” aiheesta Hyvä, paha sote. Kyseinen kirjoittaja piti uudistusta hyvänä samoin minä.

Ilmoittauduin valinnanvapauskokeilijaksi heti syksyllä 2017, kun siihen tarjoutui mahdollisuus. Toimenpide onnistui helposti Terveystalon Hyvinkään toimipisteessä ja sain mukaani terveydenhoitajan yhteystiedot, jonne soittaisin tarpeen tullessa. Miksi valitsin juuri Terveystalon? Kohdallani vaikuttivat kolme aikaisempaa käyntiäni; työterveyden kautta, itse maksavana asiakkaana ja palvelusetelin julkiselta puolelta saaneena asiakkaana. Jokaisella kerralla tarvittavat tutkimukset (verikoe, röntgen kuvaus) onnistuivat samalla käynnillä ja homma pelitti – olin siis tyytyväinen asiakas.

Noin kaksi viikkoa sitten tunsin voimakasta kipua, joka ei hetkeen hellittänyt. Harkitsin jo päivystykseen menoa, mutta tuska lakkasi. Soitin kuitenkin seuraavana päivänä Terveystalon valinnanvapausnumeroon, jossa vastattiin puhelimeen heti ja kivun kuvaukseni kuunneltiin. Sain seuraavaksi päiväksi ajan lääkäriltä, joka kuunneltuaan ja tutkittuaan minut, päätti välittömästi kirjoittaa minulle lähetteen lisätutkimuksiin Hyvinkään sairaalan päivystykseen. Lähdin, ilmoittauduin ja sen jälkeen toimenpiteet sairaalassa etenivät pienin odotuksin kuin juna. Sairaanhoitajan haastattelu, virtsa- ja verinäytteiden otto, lääkärin tutkimus, ultraäänitutkimus ja lopuksi lääkärin konsultaatio. Ainakin tässä vaiheessa mahdollisen kivun aiheuttajan konkreettista syytä ei löytynyt ja kaikki arvot olivat hyvät. Eli oli suljettu pois epäily munuaiskivistä ja kaikkeen tähän oli mennyt aikaa noin neljä tuntia - loistava suoritus! Ainoa seikka, joka minua asiakkaana hieman häiritsi, oli muun muassa ultratutkimusta tehneen naislääkärin kovakouraisuus ja robottimainen toiminta. Tämä ei kuitenkaan minua hämmentänyt, kun teen itsekin joskus asioita hyvin konemaisesti.

Kaiken kaikkiaan hienoa palvelua ja nyt odottelen vain laskua tästä kaikesta. Laskun lähettää siis Hyvinkään kaupunki eli missään vaiheessa en rahaa joutunut käsittelemään.

Voin suositella kokeiluun osallistumista ja harkitsen myös hammashuollon osalta siirtymistä kokeilun asiakkaaksi. Miksi, vaikka Hyvinkään Hammashuoltola toimii erinomaisesti akuuttitarpeissani? Siksi, että mikäli tarvitsee tehdä valinnanvapauskokeiluun kuulumattomia toimenpiteitä, voin jatkaa samalla lääkärillä itse maksaen, enkä joudu vaihtamaan yksityiselle puolelle.

Vaikka kaikki osaltani menikin sujuvasti, toivon, että pysyn terveenä tietäen, että jos lääkäriä tarvitsen, niin apu on lähellä ja homma toimii. En usko, että julkisella puolella asiani olisi hoidettu näin hyvin ja nopeasti.

Valinnanvapautta kannattaen,

Hannu Alén

 


AtomRSS
Kommentoi kirjoitusta
*

*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.